viernes, 22 de noviembre de 2013

L'Ús correcte d'Internet

Internet no es tot roses i cors, també té una part fosca, i a la nostra edat (cap a endevant) ens n'em d'anar concienciant.

PERILLS DE LA XARXA

El trolling és un terme que defineix el comportament d'aquelles persones quie escriuen missatges provocadors a la xarxa (correu electónic, xats, xarxes social... (etc.)) de manera intencionada amb la finalitat de trobar polèmica.


El grooming de menors a Internet és un terme que s'utilitza per descriure pràctiques online de (normalment) adults per guanyar-se la confiança d'un o d'una menor fingint empatia, carinyp, falsa simpatia, ... (etc.) amb unes finalitats fraudulente i sovint il·legals. Aquest fenomen, sovint està relacionat amb l'obtenció d'imatges i vídeos de menors i amb la pornografia.


El ciberassatjament és l'ús d'Internet, el telèfon mòbil o els videojocs per humillar, maltractar, insultar o amenaçar companys o persones conegudes d'una edat semblant.


El griefing és un terme vinculat als jocs online, que serveix per definir el comportament d'aquells que perjudiquen de manera intencionada i sistemàtica a un jugador en particular.

Consells per mantenir el teu ordinador segur i fora de perill:

- Utilitza un llapis de memòria (o un servei online per a còpies de seguretat) per a desar-hi còpies dels teus arxius i carpetes més importants. D'aquesta manera si el teu ordinador pateix alguna incidència podràs recuperar els teus documents essencials.

- No obris arxius adjunts de remitents desconeguts, donat que et pot entrar un virus (Troià)

Quan iniciïs la sessió en un ordinador públic, desmarca la casella de recorda usuari i contrasenya. Així et cures en salut i evites que ningú pugui tenir accés a les teves comptes, correus... (etc.)

- Instal·lar un tallafocs, descarregar arxius en/des de llocs segurs, vigilar amb els Copy Right...

(a part de les recomanacions 'físiques', es a dir, de manteniment de l'ordinador)

- Cal tenir cura i vigilar on deixem el nostre portàtil en tot moment. Un ordinador es un objecte d'un cert valor i es m,olt probable que si no vigiles, te'l robin

- Desa sempre el teu ordinador portàtil dins de la seva funda quan acabis d'utilitzar-lo i quan t'hagis de desplaçar, d'aquesta forma prevéns que pugui sofrir cap cop o esquitx d'aigua o beguda.

Quan recarreguis la bateria, fes-ho fins al 100% de la seva capacitat.

0 comentarios:

Publicar un comentario